Sint Gerardus

St. Gerardus is een school die volop in beweging is.

Op Basisschool St. Gerardus bieden wij ruimte voor persoonlijke ontwikkeling in een rijke en duidelijke leeromgeving.
In een steeds sneller veranderende wereld is het van belang dat kinderen leren omgaan met deze veranderingen. Respect voor elkaar en de omgeving is hierbij van groot belang. We zijn ons bewust van verschillen tussen personen onderling en groeperingen in de maatschappij.

Basisschool St. Gerardus heeft een klimaat waarin kinderen zich veilig, geborgen en geaccepteerd voelen. Wij zien dit als een voorwaarde om te komen tot een optimale ontwikkeling op zowel cognitief als sociaal-emotioneel gebied.
Bij de ontwikkeling van de kinderen betrekken wij ook de omgeving. Zowel binnen als buiten het schoolgebouw valt veel te leren. We hebben de beschikking over een ruime speelplaats, een mooie tuin (de Buitenklas) en een eigen natuurpad.

We gebruiken tijdens de lessen het model van structureel coöperatief leren. Dat betekent dat we van en met elkaar leren en ieders persoonlijke ontwikkeling respecteren.
Het team van Basisschool St. Gerardus hecht veel waarde aan goed contact met de ouders.

Nieuwsgierig naar onze plannen voor de toekomst?

De school in beeld

In onderstaand fimpje geven we een korte rondleiding door onze school. Zo krijgt u alvast een eerste indruk van onder andere het gebouw, onze werkwijze en de sfeer op school.
Moet u binnenkort een keuze maken voor een passende school voor uw kind(eren)?
En wilt u graag een keer een kijkje komen nemen? Meld uw verzoek dan online aan en wij nemen z.s.m. contact met u op.