Nieuws vanuit de bibliotheek

  • Nieuws vanuit de bibliotheek

Dokter Leesplezier helpt

De laatste weken was in alle media aandacht voor het PISA onderzoek, dat uitwijst dat steeds meer kinderen te maken hebben met een leesachterstand. Dat lezen belangrijk is weten we allemaal. Maar het moet óók leuk voor je kind zijn, anders is het natuurlijk lastig om ze te motiveren te gaan ?

lezen.
Niet elk kind duikt uit zichzelf met plezier een boek in. Dat kan verschillende redenen hebben.

  • Is lezen voor jouw kind té makkelijk of juist lastig?
  • Lukt het maar niet om een leuk, spannend, grappig of passend boek te vinden?
  • Heeft jouw kind van Dyslexie?

Kom dan naar Dokter Leesplezier, ze is regelmatig in alle vestigingen van Bibliotheek De Kempen. Dokter leesplezier, één van onze lees-/mediaconsulenten, geeft advies, tips, ze luistert, beantwoordt vragen, en biedt hulp bij het vinden van het juiste boek. Ook ouders zijn van harte welkom met vragen over het bevorderen van leesplezier, boeken en apps.

Kijk op https://kempen.op-shop.nl/484/dokter-leesplezier.
 

Gratis online trainingen, webinars en podcasts

Iedereen in Nederland kan via de Bibliotheek 28 gratis online trainingen volgen, ook als je geen lid bent. De trainingen zijn gericht op volwassenen. Ga aan de slag met je persoonlijke en professionele vaardigheden. Zo kun je een vreemde taal leren, werken aan digitale vaardigheden, of aan de slag met bijvoorbeeld digitale fotografie, yoga of mindfulness.
Kijk voor meer informatie op https://www.bibliotheekdekempen.nl/actueel/nieuws/gratis-online-trainingen-webinars-en-podcasts.html.

Kinderboekenweek Minecraft challenge

Alle ouders van Minecraft fans opgelet! De Bibliotheek heeft een toffe Minecraft challenge rondom het thema van de Kinderboekenweek “En toen”. In deze challenge gaan ze bunkers van de Atlantikwall bouwen. De 5000 kilometer lange verdedigingslinie langs de kust van West-Europa. Een bunker is een ingenieus bouwwerk. Verdiep je in de informatie, bekijk het filmpje en lees de opdracht. Ga lekker aan de slag, alleen of samen. Alleen kinderen uit Noord-Holland en Zuid-Holland dingen mee voor een prijs, maar dat mag de pret niet drukken! Gericht op kinderen tussen de 9 en 14 jaar oud. Kijk op https://www.youtube.com/watch?v=iInAnQquJn4&feature=youtu.be.

Terug naar het overzicht

Informatie over testen bij ...

Informatie over testen bij Kinderen

GGD informatie m.b.t. het testen van kinderen

Jij bent welkom!

Jij bent welkom!

Ben jij al bijna 4, of lijkt het nog ver weg......

Media Ukkie dagen: uitnodiging

Media Ukkie dagen: uitnodiging

Opvoeden in een wereld vol Media...Oeps!