Tips van de bibliotheek voor ouders: leesmotivatie, leesbevordering en digitale geletterdheid!

  • Tips van de bibliotheek voor ouders: leesmotivatie, leesbevordering en digitale geletterdheid!

Online oefenen voor school
Met Junior Einstein kunnen kinderen online oefenen voor alle vakken van de basisschool. Bijvoorbeeld voor Begrijpend lezen, Topo en Rekenen. Log in met je Bibliotheekaccount en je krijgt gratis toegang tot alle oefeningen. Kijk op https://6-9.jeugdbibliotheek.nl/ en klik rechts onderaan de pagina op ‘Naar Junior Einstein’.

Ouder en Kind Quiz Mediawijsheid
In November was het Week van de Mediawijsheid. Ter ere van deze week is De Ouder & Kind Media-Quiz gelanceerd In deze Ouder & Kind Media-Quiz krijgen jullie 10 vragen voorgeschoteld om (sociale) media binnen het gezin beter bespreekbaar te maken. Speel de quiz, leer van elkaars antwoorden en kies daarna een challenge die het beste past bij jullie gezin. Kijk op www.mediawijsheid.nl/ouderkindquiz

Sinterklaas en kerst voorlezen
Zin in een leuk, spannend of grappig verhaal? Kom naar het Sinterklaas voorlezen op 30 november of het kerst voorlezen op 21 december, allebei gratis, in de bieb. Liever thuis? Neem een kijkje bij onze sinterklaasboeken of kerstboeken in de online catalogus op www.bibliotheekdekempen.nl/catalogus. Dit jaar hebben we ook een uniek sinterklaasverhaal van lokale bodem, je vindt deze op onze website onder het menu ‘actueel - nieuws’. 
 

Terug naar het overzicht

Vertrek juf Sandra, meester ...

Vertrek juf Sandra, meester John

Juf Sandra en Meester John nemen afscheid

Informatie over testen bij ...

Informatie over testen bij Kinderen

GGD informatie m.b.t. het testen van kinderen

Jij bent welkom!

Jij bent welkom!

Ben jij al bijna 4, of lijkt het nog ver weg......